Takım bu hafta Başakşehir karşısında zorlu ve keyifsiz geçen mücadelenin sonunda Yusuf Sarı’nın Gareth Bale’in Barcelona’ya attığı golü anımsatan güzel golüyle 3 puana uzandı. Zaten kötü bir form içerisinde olan Başakşehir’e karşı daha iyisi yapılabilir miydi? Tabii ki evet ancak ilk 11’imizden 4 oyuncunun covid nedeniyle oynayamamış olması, Nwakaeme’nin oynayamaması yani totalde ilk 11’den 5 eksikle çıkılan bir maçta iyi oyun kötü oyun fark etmeksizin alınan her puan kârdır. Başakşehir’in formsuzluğuna rağmen kadro kalitesi ve sonuçta artık kötü gidişe bir son verme çabasını da düşününce alınan bu 3 puan belki de sezonun en değerli 3 puanı oldu. Her ne kadar kalesine çok fazla şut gelmemiş olsa da (burada defans ikilimizin büyük etkisi de var) U19’dan gelip ilk maçında güven veren Kağan’a da burada bir parantez açıp onu tebrik etmek gerek.
Gelecek haftanın maçına gelecek olursak, Abdullah hoca her ne kadar tabloya bakmıyorum dese de Fenerbahçe’yi yenersek Fenerbahçe ile puanları eşitleyeceğimizin farkında ve takımı sahaya çıkarırken aklında 3 puanın dışında bir seçenek olmayacaktır. Muhtemelen maça her zamanki temkinli oyunumuzla başlayıp sağlam savunma ile geride açık vermeyerek ilerideki kaliteli ayaklarımızın bulabileceği fırsatların gol olmasını bekleyeceğiz. Tabii ki burada temkinli oyundan kasıt tamamen kendi yarı sahamıza çekilip Fenerbahçe’nin üzerimize gelmesini beklemek değil. Fenerbahçe’nin de ileride kaliteli oyuncuları ve bol alternatifi var ancak defansif defoları bize göre fazla bu yüzden geri çekilmek ellerini çok rahatlatacaktır. Fenerbahçe’yi daha çok 2. Bölgede karşılayacak, burada genç ve dinamik Berat Flavio ikilisini ve biraz daha ileride de hücumcu da olsa press gücü yüksek Djaniny’yi, Ekuban’ı kullanarak rakibi hataya zorlayacağız. Taktiğin dışında Fenerbahçe için Gustavo’nun dönmesi, bizim için de Covid’li oyuncularımızın dönmesi ve sağlam oyuncuların covid’e yakalanmaması büyük önem taşıyor. Umarım bu maça tam kadro çıkabiliriz çünkü Fenerbahçe her ne kadar formsuz da olsa maça eksik çıkmamız halinde Başakşehir’in kesemediği cezayı kesebilecek güce sahip.
Hepsinin dışında biz üzerinde daha az baskı olan taraf olacağız çünkü bu sene şampiyon olmak zorunda değiliz ya da henüz bir şampiyonluk iddiamız tam anlamıyla yok. Zaten böyle bir beklenti şu an için takıma sadece olumsuz yansır. Hocamızın da dediği gibi sonuçlardan bağımsız olarak oyunumuzu geliştirmeye odaklanmalı ve her gün daha ileriye gitmeliyiz. Başarı da sonrasında zaten gelecektir. Şimdilik inşallah 28 Şubat akşamı da kasketleri takmak nasip olur diyelim.